EFT Relatietherapie

TO BE – TOGETHER?

Lijkt het wel of jullie in negatieve patronen zitten? En komen jullie hier niet samen uit? EFT Relatietherapie helpt hierbij!

EFT (Emotionally Focused Therapy) is een relatietherapie, ontwikkeld door dr. Sue Johnson in Canada. Ik ben EFT gecertificeerd en zeer enthousiast over deze therapie. EFT is de best onderzochte relatietherapie en bewezen effectief. In de therapie verhelderen we de negatieve interactiepatronen die zijn ontstaan in je relatie. Dit negatieve patroon is het probleem geworden in je relatie. Als EFT-therapeut ontrafel ik samen met jullie dit patroon. In EFT gebruiken we de emoties als ingang om elkaar te begrijpen. Onder de boosheid zit vaak veel pijn. Pas als je kunt zeggen wat jou pijn doet of waar je behoeften liggen kan de ander iets voor je betekenen. De ander kan troost geven, steun of geruststelling, maar dat kan pas als je niet alleen maar boos bent, maar juist je kwetsbare gevoelens durft te tonen.

We starten allereerst met een gezamenlijk intakegesprek. Daarin maken we nader kennis met elkaar, jullie geven aan waaraan jullie geholpen willen worden en ik vertel wat ik voor jullie kan betekenen. Hierna bespreken we samen jullie behandelplan en na ca. 5 sessies hebben we een (tussen)evaluatie. We bekijken dan welke doelen al behaald zijn en aan welke doelen nog gewerkt dient te worden.

Momenteel ben ik bezig met een Lichaamsgerichte Partnerrelatietherapie opleiding, zodat jullie naast EFT sessies/gesprekken ook via een experiment/een oefening een nieuwe ervaring in de relatie te krijgen.

De relatietherapie is niet geschikt voor stellen waarbij een buitenechtelijke relatie nog bestaat, bij verslavingsproblematiek of bij fysiek en psychisch geweld.

Bij relatietherapie is het belangrijk dat jullie gemotiveerd zijn om naar je eigen levensgeschiedenis, drijfveren en gedrag te kijken, zodat jullie samen werken aan een gezonde(re) relatie. To be together?!