Ervaringen

TO BE – READY 

“Bertine biedt op een warme en liefdevolle manier hulp. Ze is doortastend en durft vanuit liefde te confronteren, iets wat voor mij heel belangrijk was. Ze denkt mee waardoor alles wat ik leerde al snel dagelijks toepasbaar werd. De christelijke identiteit heb ik heel bewust gekozen, om zo op alle gebieden te kunnen ontwikkelen. Dit is zeker gelukt en daarvoor ben ik erg dankbaar!” I., vrouw

 

“Er was voor mij altijd wel een reden te verzinnen om niet in therapie te gaan. Ik dacht dan bijvoorbeeld dat het allemaal wel meeviel en er mensen met veel grotere problemen liepen dan ik. Ondanks deze drempel heb ik toch besloten om in therapie te gaan en achteraf kan ik oprecht zeggen dat dit het meer dan waard was. Mijn leven werd beïnvloed door angst en schaamte. Zo liet ik mezelf veel te veel leiden door wat anderen van mij vonden en ook vond ik dat andere mensen altijd beter waren dan ik. Niet dat ik dit altijd door had, maar door de jaren heen waren er veel automatische patronen in mijn leven gekomen die ik mezelf had aangeleerd om er mee om te kunnen gaan. Ik ervoer dit als grote last en het bracht ook veel spanning met zich mee. Dit uitte zich op verschillende momenten en ook in de kleinste dingen. Door de therapie heb ik mezelf echt goed leren kennen. Hierdoor heb ik veel meer inzicht gekregen in het waarom en waardoor ik automatisch in bepaalde patronen schiet. Daarom kan ik nu bewust mijn eigen keuzes maken. Dat voelt echt bevrijdend en dit merk ik ook meteen in de praktijk van alle dag. Bertine (van Praktijk to Be) is tijdens deze zoektocht met me opgetrokken als reisgenoot. Ze dacht en voelde continue met mij mee. Hierbij voerde ze totaal geen druk op me uit en liet ze mij vrij in wat ikzelf wilde. Ik kon en mocht bij haar gewoon mezelf zijn.

Ik wil je graag aanmoedigen en motiveren om de stap ook te maken. Blijf er niet je hele leven mee lopen. Je zult er absoluut geen spijt van krijgen en de vrijheid gaan ervaren.J., man

Als therapeut heb ik Bertine als heel prettig en warm ervaren. Iemand die echt met je meeleeft. Ik weet dat Bertine ook vanuit een christelijke achtergrond ondersteunt maar ik heb het erg gewaardeerd dat zij mij daarin niets heeft opgedrongen.

Ik vond het erg prettig om regelmatig en consequent het behandelplan/doelen te evalueren, dat gebeurt in de praktijk niet vaak bij andere zorgaanbieders heb ik gemerkt maar geeft wel veel structuur. Verder vond ik de praktische opdrachten erg prettig om te doen.
Naar mijn idee waren er geen overbodige delen. Ik bedank Bertine voor de dingen die zij mij heeft geleerd! Hier kan ik verder mee.” M., vrouw

“Ik vond de gesprekken met Bertine erg prettig. Er was ruimte voor eigen inbreng en omdat ik elke therapiesessie een opdracht kreeg om over na te denken of mee bezig te gaan, bleef het niet bij 1 uur sessie per twee weken, maar kon ik de inhoud van de gesprekken meenemen in mijn dagelijks leven.

Het heeft mij geholpen meer inzicht te krijgen in mijn manier van reageren. Ook heb ik geleerd meer naar mijn gevoel te luisteren. Hierdoor kan en durf ik beter mijn grenzen aan te geven en sta ik meer open voor nieuwe uitdagingen.

Ik heb later dan ook de knoop doorgehakt en ben aan een opleiding begonnen.” N., vrouw