Over To Be(rtine)

Praktijk To Be

Praktijk To Be is sinds 2014 gevestigd in Nijkerk. De naam van de praktijk verwijst naar het Engelse werkwoord voor ZIJN, oftewel wie ben je ècht, wat is je identiteit? Wie ben jij in relatie tot de ander, tot God? Uit de praktijk blijkt dat het best lastig is deze vraag te beantwoorden. Daarnaast is de naam van mijn praktijk ontleend aan mijn naam Bertine. ‘To Be’ staat voor ‘Naar Be-rtine’. Mijn naam betekent ‘stralend, schitterend’. Schitterend betekent onder andere ‘veel licht weerkaatsend’. Mijn verlangen is dat ik als een weerkaatser ben, als een spiegel of reflector. Dat we nadenken en reflecteren over je verleden, (de impact hiervan op) het heden en de toekomst. Met als doel dat JIJ herstelt, ontwikkelt en schittert!

“Sta op en schitter, je licht is gekomen, over jou schijnt de luister van de HEER” (Jesaja 60:1).

2018 Bertine profielfoto 1

Bertine

Mensen en hun drijfveren zijn mijn passie. Wat mij, Bertine (1979), verder kenmerkt is: doortastend, deskundig, respectvol, hartelijk, doelgericht en eerlijk. Ik ben Psychosociaal therapeut voor tieners/jeugd, volwassenen. Ook ben ik Relatietherapeut en Coach. Samen met mijn man David, heb ik drie prachtige kinderen waar ik veel van geniet. Ook ben ik christen, een kind van God, mijn hemelse Vader. Mijn hobby’s zijn o.a. hardlopen, wandelen, (race)fietsen, lezen en leuke dingen doen met anderen.

Ik heb alweer enige tijd geleden de hbo-opleiding Personeel & Arbeid behaald en in 2014 de 3-jarige opleiding tot Psychosociaal Therapeut (hbo) afgerond. Hierna deed ik nog een 1 jarige vervolgopleiding (Psbk), de EFT-opleiding (en bijscholingen) en een EMDR-opleiding. Ook heb ik 7 jaar ervaring in jeugdwerk en heb jaren met veel plezier en passie pastorale werkzaamheden en cursussen gedaan. Daarnaast heb ik een workshop ‘Kom uit de verf! Ontdek je roeping, gaven en talenten’ mede-ontwikkeld en dit meerdere malen groepsgewijs gegeven. Mooi om te doen!

Na ruim 13 jaar in de geestelijke gezondheidszorg en het bedrijfsleven gewerkt te hebben als Adviseur (eerst Personeelsadviseur, later Verzuimconsultant/Casemanager) heb ik besloten deze praktijk op te zetten. Ik heb ontdekt dat het mijn hartsverlangen is om tieners, (jong)volwassenen (mannen en vrouwen) én stellen/echtparen persoonlijk te begeleiden op hun reis naar heelheid en groei.

 

Gedicht ‘Masker’ (© Bertine, 2013) Help, ik zit vast

Ik wil eruit

Als bloesem in de knop

Verlangend naar het licht

Verlangend te bruisen

Ik ben op zoek

Naar mijn ik

 

Zie je me wel

Of besta ik niet

Ben ik niet belangrijk genoeg

Voor jou

 

Mijn masker is inmiddels gemaakt

Ik wil opvallen, gezien en gehoord worden

Bij de beste horen, lief zijn, lachen

Geen rust, altijd werken

 

Ik draag de wereld op mijn schouders

Kom maar, ik doe het wel

Het is niet eerlijk, daar moet IK toch wat aan doen

Maar wat dan? Ik voel me machteloos

 

Wat als ik niet aardig ben,

Wat als ik niet lief ben,

Wat als ik niet slim ben,

Wat als ik niet mooi ben?

Ik durf niet!!

 

Ik wil weg

Ik wil gaan

Uitbreken, houd me niet vast

Gods Licht, warmte dringt mij

Op zoek naar vrijheid

 

Dan sta ik op en

Dan doe ik

Voorzichtig, aarzelend,

Omdat ik het WIL

Mijn masker af

Ik breek uit

Mijn echte ik

Geheeld hart

Aangesloten op de Bron

In zijn Licht

Stralen, schitteren,

Reflecteren,

Zijn licht weerkaatsen

Groeien, bloeien,

Vrucht voortbrengen

 

DAT ben ik!