Therapie/coaching/EMDR

Individuele therapie (jeugd en volwassenen), coaching

TO BE – HEARD

In onze samenwerking staat jouw hulpvraag centraal. Met jouw probleem en de daaraan gekoppelde vraag gaan we samen aan de slag. Ik zie mijzelf als reisgenoot van jou, op jouw unieke weg. Ieder behandeltraject is op maat gesneden omdat JIJ jij bent en JIJ dit waard bent.

Intake en behandelplan

We starten met een gratis en vrijblijvend kennismakings- en intakegesprek (max. een uur). Daarin kijken we of het klikt tussen ons en of mijn hulp aansluit bij jouw vraag. Als dit niet zo is, zeggen we dit eerlijk tegen elkaar. Als we besluiten met elkaar aan jouw hulpvraag te werken, stel ik een behandelplan op. Zodra je je hierin kunt vinden, gaan we samen aan de slag.

Ik maak voor de behandeling van psychosociale problemen gebruik van een integratieve therapie. Dat wil zeggen dat ik verschillende therapie- en coachingsvormen kan inzetten zoals de Transactionele Analyse (TA), Gestalt, Beeldcommunicatie, Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Contextuele therapie, Ervaringsgerichte therapie en EMDR (Volwassenen).

EMDR is dus ook mogelijk en kan in combinatie met psychosociale therapie of coaching. EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Dit is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een nare ervaring, zoals een ongeval, fobie, angst, geweld of andere schokkende gebeurtenis(sen). Het is een van de meest effectieve psychotherapeutische methodieken voor behandeling van onder andere PTSS (Posttraumatische stressstoornis) en angststoornissen.

Na opleiding en uitgebreide supervisie ben ik EMDR master Practitioner.

Al bijna 30 jaar is er naar de effectiviteit van EMDR wetenschappelijk onderzoek verricht. Met als resultaat dat EMDR als een van de meest krachtige (trauma)behandelingen wordt gezien.

Na vijf sessies en in de afrondingsfase hebben we een evaluatiemoment. We bespreken wat je al bereikt hebt omtrent je hulpvraag.